Денісова анонсувала звільнення українських бранців вже на цьому тижні
Денісова анонсувала звільнення українських бранців вже на цьому тижні

Денісова анонсувала звільнення українських бранців вже на цьому тижні

Новий етап звільнення утримуваних осіб відбудеться вже на цьому тижні, і всі, хто повернуться, пройдуть обов'язкову двотижневу обсервацію.

Про це сказала Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова в коментарі телеканалу "Украіна24", повідомляє видання "Укрінформ".

"Ці люди, які будуть звільнені і повернені, на наступному тижні будуть на обсервації відповідно до того порядку, який затверджений Міністерством охорони здоров'я і головним санітарним лікарем", - зазначила Денисова.

Вона також повідомила, що зараз з'ясовується інформація, чи є серед українських бранців інфіковані на новий коронавірус.

Денісова зазначила, що держава і президент мають намір повернути максимально всіх можливих громадян України, які перебувають на окупованих територіях і в Росії.

Попередній масштабний обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня неподалік КПВВ "Майорське" на Донбасі.

На підконтрольну Україні територію повернулися полонені, яких утримували бойовики "Л/ДНР".

Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам віддали організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Україні повернули 76 людей (12 військових та 64 цивільних) в обмін на 127 осіб зі списку ОРДЛО.

СБУ вже назвала імена всіх звільнених українців.

Ввечері, 29 грудня, звільнені з полону українці прилетіли до аеропорту Бориспіль, де їх зустрічали рідні та президент України Володимир Зеленський.

Пізніше у лікарні розповіли, що звільнені в результаті обміну полонені українці мають хронічні хвороби, але стан усіх дозволяє говорити про відсутність потреби невідкладного оперативного втручання.

Источник материала
loader
loader