Кабмін виділив додаткові кошти на ліквідацію пожежі в Чорнобильській зоні
Кабмін виділив додаткові кошти на ліквідацію пожежі в Чорнобильській зоні

Кабмін виділив додаткові кошти на ліквідацію пожежі в Чорнобильській зоні

Уряд виділив додаткові майже 150 млн гривень із резервного фонду державного бюджету на ліквідацію пожежі в зоні відчуження та наслідків надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів.

"Кабінет Міністрів України на своєму позачерговому засіданні ухвалив рішення про виділення додаткових коштів на ліквідацію пожежі у зоні відчуження та для здійснення заходів, пов’язаних з надзвичайними ситуаціями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Міністерству внутрішніх справ буде виділено 100 млн гривень, які будуть направлені Державній службі з надзвичайних ситуацій для здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Також Міністерству енергетики та захисту довкілля виділять 44,9 млн гривень (для Держагентства лісових ресурсів – 10,1 млн грн та Держагентства України з управління зоною відчуження – 34,8 млн грн) для здійснення заходів, пов’язаних із пожежами в зоні відчуження та зоні обов’язкового відселення.

Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га.

До гасіння залучили авіацію.

6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні.

Станом на 14 квітня пожежа у Чорнобильській зоні триває вже десятий день поспіль і вона стає все більш масштабною та загрозливою, оскілки вогонь вже впритул підібрався до сховища радіаційних відходів "Підлісний", що поряд із ЧАЕС.

Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі.

Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Источник материала
loader
loader