85% українців не збираються до церкви на Великдень, - соцопитування
85% українців не збираються до церкви на Великдень, - соцопитування

85% українців не збираються до церкви на Великдень, - соцопитування

ins{.

На Великдень до церкви не збирається йти 85% опитаних, тільки 4% збираються відвідати богослужіння, а 7% просто освятити пасхальний кошик, ще в березні ці показники були рівні 39% і 35%, повідомляє соціологічна група "Рейтинг".

При цьому 80% опитаних підтримують можливе посилення карантинних заходів на час Великодніх свят, 75% - на час травневих свят.

Що стосується вживаються владою заходів по боротьбі з коронавірусом, то 61% опитаних вважає введені заходи оптимальними, 15% занадто жорсткими, а ось 17% - занадто м'якими.

Карантин вважають ефективним 70% опитаних.

Також 70% підтримують можливе рішення про продовження карантинних заходів у разі загострення ситуації з поширенням коронавіруса до червня цього року.

При цьому за новинами про коронавирусе стежать частіше, ніж за новинами про політику – 72% проти 43%.

Що стосується впливу карантину на економічне становище українців, то 51% опитаних вважають, що економічне становище їхньої сім'ї погіршилося за останні півроку.

42% - вважають, що воно не змінилося, 6% - побачили покращення.

При цьому 68% опитаних вважають, що економічна ситуація в Україні в найближчій перспективі погіршиться, 13% - не зміниться, 9% - прогнозують поліпшення.

Серед тих, хто мав роботу до введення карантину, 40% відзначили, що продовжують працювати у звичайному режимі після введення обмежень.

23% - працюють дистанційно, 11% - пішли у відпустку, 18% - знаходяться у відпустці за власним бажанням і 8% - втратили роботу.

Фінансові запаси українців теж скорочуються.

Так, у більшості опитаних – 55% - фінансових запасів вистачить менше, ніж на місяць, у 22% - на термін до 2-х місяців, 8% - до 3-х місяців, 9% - до півроку і більше.

У той же час, 82% заявили, що почали економити кошти під час карантину, 16% - зазначили, що не роблять цього.

85% українців не збираються до церкви на Великдень, - соцопитування - Фото 1

Теги по теме
Коронавирус в Украине
Источник материала
loader
loader