Ціни на продукти повернулися до свого попереднього рівня, - НБУ
Ціни на продукти повернулися до свого попереднього рівня, - НБУ

Ціни на продукти повернулися до свого попереднього рівня, - НБУ

В Україні ціни на продукти у квітні повернулися до свого попереднього рівня. Про це повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова у відеозверненні, оприлюдненому в YouTube.

"Що маємо з інфляцією? За підсумками березня, вона залишилася низькою і становила 2,3% рік до року. Сплеск цін, який ми відмічали після введення карантинних обмежувальних заходів на окремі групи товарів, такі, як м’ясо, крупи, засоби медичного захисту, був пов’язаний з ажіотажним попитом і тимчасовим скороченням пропозиції. Тому у квітні ми вже бачимо, що ціни прийшли до свого нормального рівня", - заявила Рожкова.

Як повідомлялося, у Києві на виконання рекомендацій Антимонопольного комітету України великі мережі магазинів почали зменшувати націнку на продукти першої необхідності. Йдеться про такі товари як: борошно, буряк, капуста, картопля, морква, різні крупи (в т. ч. гречка), цибуля, цукор, олія, макаронні вироби, молоко та яйця. Суттєво знизилася ціна на лимони.

Нагадаємо, що 26 березня АМКУ розпочало розслідування щодо здорожчання продуктів харчування та першої необхідності у Києві. 

Теги по теме
Нацбанк
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader