Рада схвалила зміни до закону про місцеве самоврядування: подробиці
Рада схвалила зміни до закону про місцеве самоврядування: подробиці

Рада схвалила зміни до закону про місцеве самоврядування: подробиці

За відповідний законопроєкт проголосували 264 депутатів.

Текст законопроєкту №2653 про внесення змін до закону "Про місцеве самоврядування в Україні" опублікований на сайті парламенту.

"Метою законопроекту є надання Уряду на законодавчому рівні права приймати рішення щодо визначення адміністративних центрів та територій територіальних громад, а також подавати до Верховної Ради України проекти законодавчих актів щодо утворення і ліквідації районів", – йдеться у пояснювальній записці.

У першому читанні законопроєкт схвалили 17 січня 2020 року.

Тепер Кабмін зможе внести новий проєкт адміністративного устрою країни, а це важливо для продовження децентралізації і проведення місцевих виборів у 2020 році.

Чим важливий закон.

Дає можливість уряду ухвалити необхідні рішення із затвердження адміністративно-територіального устрою на рівні громад і районів: вводить поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади.

Пропонує, до ухвалення закону про адміністративно-територіальний устрій України, уповноважити Кабмін визначати адміністративні центри та території територіальних громад.

Дозволяє подавати до Верховної Ради України проєкти законодавчих актів щодо утворення і ліквідації районів.

Що таке децентралізація?Передача повноважень і фінансів від центральної державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування.

Реформа децентралізації передбачає, що сільські, селищні, міські ради та їхні виконкоми повинні мати широкі повноваження і достатньо грошей, щоб могти самотужки розв'язувати всі місцеві питання та нести за це відповідальність.

Теги по теме
Новости Украины Верховная Рада Кабмин Новости политики Слуга народу местные выборы Вероника Климска
Источник материала
loader
loader