Рада ухвалила правки до законів щодо реформи децентралізації в Україні
Рада ухвалила правки до законів щодо реформи децентралізації в Україні

Рада ухвалила правки до законів щодо реформи децентралізації в Україні

Верховна Рада у другому читанні ухвалила рішення внести правки до законів про реформу децентралізації в Україні.

За таке рішення на позачерговому засіданні парламенту 16 квітня проголосували 264 народних депутата.

Відповідно до цих правок, Кабміну надається тимчасове право визначати адмінцентри територіальних громад та затверджувати території громад. Крім того, встановлюється, що до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України визначення адміністративних центрів територіальних громад та затвердження територій територіальних громад здійснює уряд.
Рішення уряду про визначення адміністративних центрів територіальних громад та затвердження територій територіальних громад подається до ЦВК для прийняття нею рішення про призначення перших місцевих виборів депутатів сільських, селищних, міських рад і сільських, селищних, міських голів відповідних ОТГ.

Також запроваджується норма, згідно якої у 2020 році перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів територіальних громад роводяться одночасно з черговими місцевими виборами 2020 року.

Нагадаємо, раніше в "Слузі народу" запропонували закріпити реформу децентралізації у Конституції, запровадити новий адміністративно-територіальний устрій та ввести інститут префектів. 

Відео Як децентралізація ренти вплинула на розвиток сіл на Полтавщині

Якщо працювати лікарем у Полтавській області, можна отримати квартиру від місцевої влади. В одній з місцевих громад вже успішно працює така ініціатива. А ще там проводять розкопки старовинного городища з унікальними археологічними знахідками! Втілення цих проектів стало можливим завдяки ренті від видобутку газу, поклади якого знайшли на території громади. Давайте подивимось, які ще ініціативи впровадили місцеві мешканці за додаткові кошти.  

Як децентралізація ренти вплинула на розвиток сіл на Полтавщині
Сніданок з 1+1
Источник материала
loader
loader