ДБР оголосило підозру колишньому "беркутівцю"
ДБР оголосило підозру колишньому "беркутівцю"

ДБР оголосило підозру колишньому "беркутівцю"

Колишньому "беркутівцю" повідомили про підозру у перевищенні повноважень під час Революції гідності у 2013 році. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Йдеться про затримання протестувальників 30 листопада 2013 року. На думку слідчих, колишній правоохоронець перевищив службові повноваження, що супроводжувалось насильством. Його також підозрюють у службовому підробленні та у вчиненні службовою особою за попередньою змовою групою осіб незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів тощо.

”Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року підозрюваний перевищив свої службові повноваження та здійснив адміністративне затримання учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання експравоохоронець застосував до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодив організації та проведенню зборів. У подальшому підозрюваний склав рапорт про затримання потерпілого, до якого вніс завідомо неправдиві відомості”, — йдеться у повідомленні.

Якщо суд визнає звинуваченого винним, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Напередодні Офіс генпрокурора спільно зі слідчими ДБР оголосили підозру громадянину у свідомо неправдивому показанні, що сприяло звільненню з-під варти колишнього слідчого, який підозрювався в переслідуваннях протестувальників. 

Источник материала
loader
loader