Дихати стало легше: якість повітря у Києві наблизилась до звичайної для цього періоду весни
Дихати стало легше: якість повітря у Києві наблизилась до звичайної для цього періоду весни

Дихати стало легше: якість повітря у Києві наблизилась до звичайної для цього періоду весни

Станом на 20 квітня у м. Києві, Київській та Житомирській областях значно покращилася якість атмосферного повітря.

Про це під час щоденного брифінгу ДСНС повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

"Станом на 20 квітня, завдяки зусиллям наших пожежних та деякій зміні синоптичної ситуації, зокрема, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам, якість атмосферного повітря у Житомирській та Київській областях, де спостерігались найбільші осередки пожежі, а також у м. Києві значно поліпшилась", - сказв Прокопенко.

Він також додав, що якість атмосферного повітря у Києві наблизилась до звичайної для цього періоду весни.

"Наразі якість атмосферного повітря у Києві близька до звичайної для цього періоду весни. Завислі речовини - пил та залишки горіння - близькі, або дещо вищі до гранично допустимих концентрацій. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, окису вуглецю та формальдегіду близький до ГДК і нижче. За даними гідрометеорологічної мережі, радіаційний фон перебуває в межах норми", - сказав заступник директора Укргідрометцентру.

Також Анатолій Прокопенко зауважив, що у найближчі 5 діб в Україні не очікується опадів, лише 20 квітня у південних та східних, а 21 квітня у східних та більшості північних областей, місцями пройдуть невеликі дощі.

Нагадаємо, 18 квітня голова ДСНС Микола Чечоткін на щоденній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського заявив, що на початку поточного тижня вітер змінить напрямок на північний – через це очікується зменшення впливу займань у Житомирській області на забруднення повітря в Києві.

Напередодні, 16 квітня, у Києві здійнялася пилова буря. Заміри повітря в столиці показали перевищення концентрації продуктів горіння. Містян закликали залишатися вдома й не відчиняти вікна. Столиця України опинилася на першому місці у світі серед найзабрудненіших міст.

Відео Через численні лісові пожежі різко зріс рівень забруднення повітря у столичному регіоні

У столичному регіоні через численні лісові пожежі різко зріс рівень забруднення повітря. Медики радять не виходити з домівок без нагальної потреби.  

Через численні лісові пожежі різко зріс рівень забруднення повітря у столичному регіоні
Источник материала
loader
loader