/http%3A%2F%2Fimages.unian.net%2Fphotos%2F2020_03%2F1584705825-1665.jpg)
Карантин в Україні: 62% ресторанів припинили роботу
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Ffad579c98a0f99dd76e0d2fc491ddedd.jpg)
Про це повідомляє онлайн-платформа для роботи з відкритими даними OpenDataBot з посиланням на статистику компанії з автоматизації ресторанів Poster.
Відзначається, що якщо протягом нульового тижня карантину (17-22 березня) в Україні працювало 99% закладів, то до кінця п'ятого тижня відсоток ресторанів, які працювали, поступово знижувався і станом на 19 квітня досяг 38%.
Водночас продажі закладів громадського харчування в Україні за час карантину скоротилися на 73% у порівнянні з початком березня.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F98ed5a2c0a8d998d665d0f3bfc51bc80.png)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F8ab6bccf8f1915244951f1827f78e457.png)
Як повідомляв УНІАН, за даними OpenDataBot, через карантин понад 160 тис. працівників ресторанного бізнесу України залишилися без роботи.
11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.
З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури тимчасово припинили свою роботу. В країні дозволена робота аптек, продуктових магазинів і магазинів побутових товарів, а також ресторанів на умовах доставки.

