Кличко розповів, як вплинув карантин на будівництво метро на Виноградар
Кличко розповів, як вплинув карантин на будівництво метро на Виноградар

Кличко розповів, як вплинув карантин на будівництво метро на Виноградар

Будівництво метро на Виноградар у Києві триває за графіком, попри запроваджений карантин для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Фахівці вже майже закінчили збирати величезний прохідницький комплекс. Згідно з проєктом, прохідницький щит розпочне роботу з боку станції "Мостицька" та фінішує майже через 1,3 км, біля станції "Сирець". Як говорять фахівці, на ці роботи їм знадобиться приблизно 6 місяців", - розповів він.

За словами Кличка, представники "Київметробуду" запевнили його, що компанія отримує фінансування від міста в повному обсязі та робить усе, щоб у грудні 2021 року дві нових станції метро на Виноградар були відкриті. 

"Ці станції перевозитимуть понад 90 тисяч пасажирів на добу. Довжина ділянки метро між двома новими станціями буде 3,7 кілометра. Я збираюся ще раз навідатися на будівництво найближчими днями. З перевіркою", - додав київський мер.

Нагадаємо, "Київський метрополітен" оголосив тендер на будівництво ділянки метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар вартістю 6,3 млрд грн у січні 2018 року. Втім, дата проведення тендеру неодноразово переносилася. Останні торги метрополітен оголосив 11 вересня. Проєкт будівництва затвердили ще у липні минулого року.

На початку листопада у столичній підземці визначились із будівельником ділянки Сирецько-Печерської лінії від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі та дільницею вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар". Ним стало ПАТ "Київметробуд", яке запропонувало найнижчу ціну.

Источник материала
loader
loader