Сім років поспіль олігарх Ахметов зменшує свої статки - Bloomberg
Сім років поспіль олігарх Ахметов зменшує свої статки - Bloomberg

Сім років поспіль олігарх Ахметов зменшує свої статки - Bloomberg

Статки українського олігарха Ріната Ахметова за сім років впали на 80%. Це пов'язують з падінням сировинних ринків.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Зазначається, що статки Ахметова 2013 року становили 22,4 мільярда доларів, але за останні сім років впали на 80%, і це є одним з найбільш значних падінь, що відслідковуються індексом мільярдерів Bloomberg.

"53-річний бізнесмен викував конгломерат з руїн пострадянського періоду, уникнув переслідування і врятував свою імперію від більш ніж десятирічного періоду політичної нестабільності, включаючи анексію Криму Росією і військовий конфлікт з підтримуваними Кремлем сепаратистами", - йдеться у матеріалі.

Журналісти вважають, що зараз Ахметов думає про збереження його бізнесу на плаву, бо пандемія коронавірусу призвела до зниження цін на промислові товари.

Промислове виробництво в Україні знижувалося в лютому вже п'ятий місяць поспіль через напруженість в світовій торгівлі і пандемію, що обмежує попит на товари.

Компанія "Метінвест" Ахметов почала втрачати прибутки після падіння світових цін на метали, а також зростання курсу гривні по відношенню до долара більш ніж на 16%. Це призвело до зниження прибутку холдингу. 

"Метінвест" зазначає, що цього місяця компанія не зіткнулася з проблемою браку замовлень, але може призупинити деякі проєкти модернізації через кризу.

Як відомо, 2019 року Ахметов потрапив до річного рейтингу найбагатших людей планети Forbes. Він був на 272 місці серед мільярдерів, його статки оцінили на 6 млрд доларів. Згідно з даними Forbes, за рік Рінат Ахметов збільшив свій капітал на 500 млн доларів та піднявся у рейтингу одразу на 62 позиції.

Нагадаємо, 28 січня повідомлялося, що компанія українського мільярдера Ріната Ахметова SCM Holdings Limited купила французький історичний маєток Villa Les Cedres вартістю 200 млн євро. Це найдорожчий маєток у світі.

Источник материала
loader
loader