ВРУ може запровадити суворі штрафи за недотримання норм ветеринарії
ВРУ може запровадити суворі штрафи за недотримання норм ветеринарії

ВРУ може запровадити суворі штрафи за недотримання норм ветеринарії

Про це свідчать дані сайту Верховної Ради України.

Ініціаторами законопроекту №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» стали народні депутати Степан Чернявський, Артем Чорноморов, Олександр Гайду, Олександр Салійчук та Сергій Бунін.

«Законопроект розроблено з метою системного та комплексного регулювання суспільних відносин щодо захисту здоров’я та забезпечення благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва, обігу та застосування ветеринарних препаратів з урахуванням міжнародних зобов’язань України, зокрема в рамках Угоди про асоціацію з ЄС», — зазначено в документі.

Народні депутати пропонують комплексно врегулювати усі ключові питання, які стосуються:.

захисту здоров’я та забезпечення благополуччя тварин;.

здійснення карантинних заходів;.

ветеринарної практики;.

виробництва, обігу і застосування ветеринарних препаратів;.

організації державного управління, освіти та науки у сфері ветеринарної медицини.

Проектом пропонується введення штрафів до 400 (6,8 тис.

грн) неоподаткованих мінімумів у випадку виявлення ветеринарними інспекторами порушень, а також за відсутність термінового виконання приписів інспекторів.

Порушення вимог законодавства щодо виробництва, обігу та застосування протимікробних ветеринарних лікарських засобів — тягне за собою накладення штрафу на громадян від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на спеціалістів ветеринарної медицини — від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;.

Порушення інших вимог законодавства щодо виробництва, обігу та застосування ветеринарних препаратів — тягне за собою накладення штрафу на громадян від 60 до ста 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на спеціалістів ветеринарної медицини — від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Невиконання (порушення) карантинних заходів (карантинних обмежень) — тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб — від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення вимог законодавства щодо захисту здоров’я тварин, у тому числі щодо профілактичного карантину тварин — тягне за собою накладення штрафу від 30 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення вимог законодавства щодо забезпечення благополуччя тварин, у тому числі правил утримання тварин, крім випадків жорстокого поводження з тваринами — тягне за собою накладення штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення інших вимог законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин — тягне за собою накладення штрафу на громадян від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб — від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Невиконання або несвоєчасне виконання законних вимог (приписів) посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері ветеринарної медицини — тягне за собою накладення штрафу на громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб — від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Прийняття законопроекту сприятиме покращенню ветеринарно-санітарної та епізоотичної ситуації в Україні, підвищенню ефективності державного управління системою ветеринарної медицини, створенню кращих умов господарювання в галузі тваринництва, нарощенню експорту живих тварин, продуктів тваринного походження та ветеринарних препаратів з України», — вважають ініціатори законопроекту.

Источник материала
Поделиться сюжетом