У кабінеті заступника директора Національного інституту раку знайшли "прослушку"
У кабінеті заступника директора Національного інституту раку знайшли "прослушку"

У кабінеті заступника директора Національного інституту раку знайшли "прослушку"

У службовому кабінеті заступника директора Національного інституту раку та голови тендерного комітету Руслана Ткаченка виявили пристрої, схожі на техніку для негласного отримання інформації.

Про це повідомив сам посадовець, пише "РБК-Україна".

"Чесно кажучи, просто шокований, тільки в фільмах таке бачив, ніколи не думав, що таке може статися зі мною. Не уявляю, хто це міг зробити з нашого інституту, я в принципі майже з усіма в нормальних робочих стосунках", - наголосив Ткаченко.

Водночас заступника директора Інституту раку уточнив, що має "натягнуті відносини з відстороненим від посади головного лікаря Національного інституту раку за порушення і скандали Андрієм Безносенком і чинним в.о. директора Олександром Яциною".

"Після побаченого сьогодні, я вже нічому не здивуюся. Я сподіваюся, правоохоронні органи розберуться і покарають винних. Благо у мене в кабінеті була відеокамера, може, вона зафіксувала тих, хто заходив до мого службового кабінету. Наскільки мені відомо, правоохоронні органи виявили свідка, який бачив, як невідомі особи заходили до мого службового кабінету під час моєї відсутності", - додав Ткаченко.

Наразі слідчим відділом Голосіївського управління поліції Києва вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 КК України (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації).

Нагадаємо, раніше правоохоронці виявили корупційну схему в Національному інституті раку, де медпрацівники заробляли на пацієнтах.

Під час обшуків у службових кабінетах в Інституті раку та вдома у фігурантів справи вилучили документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності. В кабінеті одного з фігурантів корупційної схеми знайшли 20 тисяч грн готівкою.

Згодом підозрюваних лікарів Національного інституту раку Олександра Шепеля та завідувача поліклінічного відділення Аркадія Висоцького взяли під варту з можливістю застави застави у 160 560 гривень.

Наприкінці січня прокуратура Києва завершила досудове розслідування і повідомила про підозру медикам. Потерпілими у кримінальному провадженні визнано 5 громадян, які проходили лікування у Національному інституті раку, та яким завдано матеріальну шкоду на суму близько 40 тисяч гривень.

Источник материала
loader
loader