МОЗ планує масово протестувати українців на імунітет до коронавирусу
МОЗ планує масово протестувати українців на імунітет до коронавирусу

МОЗ планує масово протестувати українців на імунітет до коронавирусу

МОЗ планує масово протестувати українців на імунітет до коронавирусу, повідомляє Liga.net з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Можливо, для визначення імунітету будуть використовувати ІФА-метод діагностики, тестування запустять "найближчим часом", розповів Ляшко.

За його словами, коли це станеться, Україні буде "п'ятою країною у світі", де це здійснено.

"Я думаю, найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл", - повідомив він, пояснивши, що така діагностика покаже, перехворіла людина COVID-19 чи ні, чи є імунітет.

При цьому Ляшко уточнив, що популярний зараз ПЛР-тест (за методом полімеразної ланцюгової реакції), за словами Ляшка, не можна використовувати завжди, так як при тестуванні можна потрапити в перші три дні інкубаційного періоду вірусу, коли ця діагностика буде неінформативні.

Зазначимо, імуноферментний аналіз (ІФА, ELISA) – метод визначення сполук/макромолекул/вірусів на основі специфічної реакції "антиген-антитіло". Утворився комплекс виявляють за допомогою ферменту. Антитіла зв'язуються виключно з певними антигенами (чужорідними для організму сполуками) – і ні з якими іншими.

Серед його плюсів – відносно низька вартість, стабільність реагентів, простота реєстрації, створення каскадних систем посилення химсигналов. Однак серед недоліків – досить невисокий рівень достовірності.

Теги по теме
пандемия Коронавирус в Украине
Источник материала
loader
loader