ЗМІ розповіли, чому корупція в будівництві не закінчилася, але кінець ДАБІ почався
ЗМІ розповіли, чому корупція в будівництві не закінчилася, але кінець ДАБІ почався

ЗМІ розповіли, чому корупція в будівництві не закінчилася, але кінець ДАБІ почався

"Дивиться" за будівельною сферою країни Сергій Кучер відновив будівництво скандального ЖК "Поділ Град Вінтаж" завдяки введенню карантину і рішенням уряду про ліквідацію Дабі. Про це йдеться в матеріалі ЗМІ, повідомляє "КП в Україні".

"Карантин в Україні – це дуже дивна річ. Для чесного і прозорого бізнесу це криза та обмеження, а ось для нелегального будівництва - це безмежні можливості. Яскравий приклад: активізація сумно забудови ЖК "Поділ Град Вінтаж. Ділянка належить УТОС (Українське товариство сліпих). І це - можливість забезпечити під виглядом соціального житла для незрячих будівництво елітного житлового будинку на користь "потрібного" інвестора", - йдеться в статті.

Там зазначається, що будує цей РК компанія Edelburg Development, генеральним директором якої є Сергій Кучер. Який починав простим ріелтором, але завдяки політичній "всеїдності" у 2010 році отримав посаду начальника столичної Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) і досі має тісні зв'язки.

"За наявною інформацією, цей об'єкт Сергій Кучер пригледів ще перебуваючи на посаді керівника ДАБІ р. Києва. Тому, коли в 2018 році постало питання про дозвільних документах, дивним чином знайшлося старе дозвіл, якому Кучер продовжив термін дії. Потім це дозволить меру Києва Віталію Кличку скаржитися, що проблеми з незаконними забудовами в Києві не вдається вирішити, тому що "дозволи були отримані ще за царя Гороха". Такий собі "договорнячок" для електорату", - пояснили ЗМІ.

За їх даними, навесні 2020 року карантин і міфічна ліквідація ДАБІ дозволили Кучеру безперешкодно продовжити будівництво. І тільки за березень тут побудували чотири нових поверху, і темп будівельних робіт зростає.

Цензор.нет
Цензор.нет

"А що дозволяє Сергія Кучера впевнено відчувати себе володарем будівельного ринку столиці? Все дуже просто, сьогодні, як повідомляють ЗМІ, за підтримки Офісу президента Кучер став при Зеленском тим, ким був його партнер Микитась при Порошенко. За даними ЗМІ, в даний час всі важелі управління ДАБІ перейшли до корупціонеру Сергію Кучеру. Цікаво, що народний депутат Іван Юнаков в інтерв'ю "Економічній правді", заявляв, що саме Кучер - автор корупційної схеми "5 доларів за квадратний метр" - стягнення хабарів з забудовників, призводить до завищення цін на квартири", - повідомляється в матеріалі.

За даними джерела ЗМІ, у зв'язку з мобілізацією коштів на боротьбу з коронавірусом, ліквідація ДАБІ в 2020 році буде відкладена.

"Тому мародерського схеми в будівництві будуть продовжуватися під керівництвом Сергія Кучера та його послідовників Богдана Федоренко та Олександра Сергієнка. У будь-якому випадку після завершення пандемії, чекаємо вибуховий поява проблемних забудов та соціальної напруги", - йдеться в статті.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны