В світі вже створили 120 вакцин від нового коронавірусу - дослідники
В світі вже створили 120 вакцин від нового коронавірусу - дослідники

В світі вже створили 120 вакцин від нового коронавірусу - дослідники

У світі на зараз налічується 120 проектів з пошуку ефективної вакцини проти нового коронавируса SARS-CoV-2, вісім з яких знаходяться на стадії клінічних досліджень за участю людини.

Про це свідчать дані, оприлюднені вченими з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, повідомляє Le Figaro.

Та поки лише китайський проект, очолюваний гонконгською компанією CanSino, знаходиться на ще більш просунутій стадії з клінічними випробуваннямипершої та другої фази. Відзначається, що основна мета тестування першої фази - перевірка безпеки і в меншій мірі ефективності медичного препарату. Основна мета випробувань другої фази, а потім і третьої фази, проведених в ширшому масштабі, - оцінити їх ефективність перед наданням дозволу на маркетингові дослідження органами охорони здоров'я, уточнюють фахівці.

У Лондонській школі підкреслили, що трійку лідерів також очолюють китайські виробники, зокрема, фармацевтичний гігант Sinovac, яка включена в рейтинг американської біржі Nasdaq, що спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній, і два проекти під патронатом шеньчженського медичного інституту.

Відео Протистояти вірусу: британські вчені почали тестувати вакцину від недуги

Європі епідемія коронавірусу йде на спад. Зокрема, в Італії кількість виписаних пацієнтів вперше перевищила кількість нових хворих. А в Німеччині вже одужали майже 70% інфікованих. В США вважається, що пік епідемії пройдений. Хоча кількість смертей  наближається вже до 50 тисяч. І вакцину від коронавірусу вперше почали випробовувати на людях в Оксфордському університеті.  

Протистояти вірусу: британські вчені почали тестувати вакцину від недуги

Успішними також називають британський проект Оксфордського університету і німецький BioNTech, які вступили в першу фазу. У США також тестують дві вакцини на цій стадії. Зокрема, це ліки біотехнологічної компанії Moderna в партнерстві з Американською національним інститутом здоров'я (NIH) і препарат від Inovio Pharmaceuticals.

Источник материала
loader
loader