У Києві на доплату медикам виділили 900 млн грн
У Києві на доплату медикам виділили 900 млн грн

У Києві на доплату медикам виділили 900 млн грн

У Києві на доплати медикам у період епідемії коронавірусу виділили 900 млн грн. Про це під час брифінгу, який транслювали в ефірі "112 Україна", заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Місто шукає будь-які можливості для допомоги і підтримки медиків. Наскільки ви знаєте, з 1 квітня всі медзаклади країни отримують гроші - в тому числі на виплату зарплати співробітникам - з Державного, а не з міських бюджетів. Це, нагадаю, - медична реформа. Київ віднайшов і виділив із міського бюджету на доплати медикам майже 900 мільйонів гривень", - сказав Віталій Кличко.

Додаткові виплати за квітень отримають медпрацівники комунальних некомерційних підприємств столиці, які надають вторинну та третинну допомогу. Лікарі отримають 4  тис. грн, медсестри - 3 тис. грн, молодший медичний персонал - 1 тис. грн.

Слід зазначити, що лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус, вже отримали доплати за березень. 

"Місто встановило їм доплату у розмірі дев'яти посадових окладів Таким чином лікарі за березень отримали загалом від 30 до 50 тисяч гривень зарплати, медсестри – 25-30 тисяч і молодший медичний персонал – 20-25 тисяч гривень. Таку ж зарплату вони отримають і за квітень", - сказав Віталій Кличко.

На премію медикам виїзних бригад та санітарів у столиці додатково виділили 12,4 млн грн.

Теги по теме
Киев эпидемия коронавируса
Источник материала
loader
loader