Україна і Польща домовилися про спільну боротьбу з коронавірусом
Україна і Польща домовилися про спільну боротьбу з коронавірусом

Україна і Польща домовилися про спільну боротьбу з коронавірусом

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою, в ході якого обговорено питання спільної боротьби з коронавірусом, енергетичну безпеку країн і ситуацію на Донбасі. Про це повідомили в прес-службі президента України.

"Глави держав продовжили координацію дій, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавіруса для громадян обох держав. Особливу увагу приділено механізмам виходу з режиму карантину та міжнародному співробітництві для подолання таких викликів у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна готова брати активну участь у підготовці та реалізації скоординованих заходів, а пропозиція Польщі створити європейський механізм медичної безпеки перегукується з українською ідеєю міжнародного механізму для подолання наслідків коронавіруса.

Президент України також подякував Анджея Дуду за медичне обладнання, яке надала Польща, а також за фінансову допомогу з боку Європейського союзу. У той же час президент Польщі високо оцінив внесок української авіації у транспортуванні медичних товарів для міжнародної боротьби з пандемією.

Важливою темою бесіди стала співпраця України і Польщі в сфері енергетичної безпеки, зокрема щодо диверсифікації джерел енергоносіїв і практичної реалізації підписаного в серпні 2019 року тристороннього меморандуму між Україною, Польщею та США про співробітництво в сфері енергетики.

Президент України поінформував польського колегу про ситуацію на Донбасі та на виконання домовленостей, досягнутих в рамках Нормандського саміту, який відбувся у минулому році в Парижі. Дуда запевнив, що Польща дотримується чіткої позиції щодо підтримки відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Источник материала
loader
loader