6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Український суд заочно заарештував Віктора Януковича
Український суд заочно заарештував Віктора Януковича

Український суд заочно заарештував Віктора Януковича

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про заочний арешт побіжного колишнього президента України Віктора Януковича на 2 місяці.

Loading...

Мова йде про справу щодо “узурпації влади”.

Сторона захисту має намір подати апеляцію.

Популярні новини зараз.

У Черкаси ввели військову техніку: всі подробиці.

Путін не закрив проект “Новоросія”: дипломат назвав регіони України під загрозою.

Мільйонів українців не торкнеться підвищення пенсій: кому не “світить” індексація.

“Місце проживання Віктора Януковича зазначено, десятки його звернень з проханням провести з його участю слідчі дії, зокрема допити, очні ставки та інші заходи, спрямовані на встановлення істини, залишаються без відповіді і без реагування генпрокуратури”, – обурений адвокат.

Також він відзначився маревних заявою про те, що справа Януковича сфальсифіковано, і побачив “західних спонсорів і кураторів” Майдану.

В Офісі генпрокурора уточнили, що рішення винесено в рамках кримінального провадження за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.

2 ст.

27, ч.

1 ст.

109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

“Внесення змін до Конституції України в 2010 році здійснювалося Конституційним судом відповідно до законної процедури і без втручання у процес Віктора Януковича.

Співробітники Офісу генпрокурора Андрій Нескородяный та Олександр Супрун в рамках кримінального провадження N42017000000003538 від 07.11.2017, які перебувають у злочинній змові і під контролем представників попередньої влади, використовують в якості доказів сфальсифіковані матеріали, які намагаються легалізувати у суді”, – наполягає Сердюк.

Як відомо, ще у січні 2019 року суд над Януковичем виніс вирок: визнання винним і позбавлення волі строком на 13 років.

Януковича визнали винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

Однак його виправдали за звинуваченням у пособництві посягання на територіальну цілісність України, що призвела до загибелі людей.

За словами колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова, Януковичу вдалося втекти з України в лютому 2014 року завдяки тому, що він зі своєї резиденції в Межигір’я попрямував в Крим, де сховався на базі військово-морських сил Росії.

З того часу колишній президент перебуває на території країни-агресора.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом