Кулеба назвав три тактичні завдання МЗС щодо деокупації Криму
Кулеба назвав три тактичні завдання МЗС щодо деокупації Криму

Кулеба назвав три тактичні завдання МЗС щодо деокупації Криму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про розробку концепції повернення окупованого Росією Криму під контроль української влади. Про це він заявив в інтерв'ю "НВ". 

"У мене є діалог з нашим представником президента в Автономній республіці Крим Антоном Кореневичем на цю тему, і ми розробляємо стратегію, концепцію, бачення окупованого Криму", – повідомив Кулеба.

Також міністр розповів про три тактичні завдання, які Україна повинна робити, щоб забезпечити повернення Криму під українську владу.

"Перше – як ми тримаємо окупований Крим стратегічно на порядку денному, щоб це питання не забувався. Друге – як ми забезпечуємо ефективність санкційного режиму щодо Криму. Третє – які додаткові міжнародні інструменти ми можемо задіяти для того, щоб чинити тиск на Росію", - заявив глава МЗС.

Він також розповів, що є й інші завдання, які забезпечать деокупацію Криму, і зазначив, що "це не дипломатична фантазія, а цілком прагматичний розрахунок".

Як запевнив міністр, команда Міністерства закордонних справ та інші відомства постійно працюють над цим.

Нагадаємо, що вчора, 4 травня, Сергій Аксьонов визнав, що в Криму насправді більше інфікованих коронавірусом, ніж фіксується.

Теги по теме
Крым Дмитрий Кулеба
Источник материала
loader
loader