Електронна платформа з уроками, інклюзивна онлайн-школа, електронні щоденники: що зміниться в освіті після карантину
Електронна платформа з уроками, інклюзивна онлайн-школа, електронні щоденники: що зміниться в освіті після карантину

Електронна платформа з уроками, інклюзивна онлайн-школа, електронні щоденники: що зміниться в освіті після карантину

В Україні карантин вніс певні зміни в систему освіти. Після його завершення частина навчального процесу переходитиме в онлайн-режим.

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає пресслужба партії "Слуга народу".

За його словами, освіта після карантину "як раніше вже, напевно, не буде". "Ми йдемо до змішаного типу освіти: коли частина навчального процесу переходитиме в онлайн-режим", – сказав Бабак.

Він пояснив, що, по-перше, й надалі планують розвивати онлайн-школу. Повністю відзнімуть навчальний рік і залишать всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі.

"Такий ресурс стане чудовим інструментом підтримки для школярів, які пропустили навчання через відсутність. Достатньо дізнатися у вчителя тему уроку і, перебуваючи вдома з температурою, увімкнути комп’ютер і подивитись урок. Не забувайте, що наш карантин – не вперше. Ще є сезонні карантини (наприклад, через грип) та ситуативні (вітрянка). Платформа допоможе і викладачам, які вийшли на заміну, і батькам, які хочуть ще раз із дитиною пройти будь-яку тему", – розказав нардеп.

По-друге, за словами голови Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, створюється інклюзивна онлайн-школа. До відеоуроків вже додають титрування для дітей з порушенням слуху і сурдопереклад. Також розпочали робити уроки для дітей з порушенням зору – з тифлоперекладом.

"По-третє, якщо є електронна подача документів до школи, є уроки в режимі онлайн, то чому б не зробити електронні щоденники? Паперова звітність як рудимент старої системи має зникнути і тим самим суттєво полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо їй потрібна допомога в навчанні", – додав Бабак.

Він пояснив, що це буде ціла система з даними про уроки, успішність та відвідування дітей. Але вона матиме різні рівні доступу.

"Тобто не буде такого, що кожен зайшов і все про всіх дізнався. Батьки дивляться за своєю дитиною, дитина дивиться за своїми успіхами та успіхами свого класу, вчитель – за класами, в яких він викладає, а от директор – це єдина людина, яка зможе дивитися за успішністю всіх. Бо це її безпосередній обов’язок. Підсумовуючи, хочу зауважити, що система освіти еволюціонує",  – зазначив Сергій Бабак.

Нагадаємо, від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусупочали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Источник материала
loader
loader