У "справі Микитася" з'явилися нові фігуранти: Двом військовим повідомили про підозру
У "справі Микитася" з'явилися нові фігуранти: Двом військовим повідомили про підозру

У "справі Микитася" з'явилися нові фігуранти: Двом військовим повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру новим фігурантам справи про розкрадання на квартирах для службовців Національної гвардії України, повідомляє прес-служба НАБУ.

До раніше підозрюваним екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, колишньому народному депутату Максиму Микитасю і ряду співробітників будівельної компанії "Укрбуд".

"Встановлено ще двох учасників цієї корупційної схеми, яким 30 квітня 2020 теж повідомлено про підозру. Мова йде про екс-заступника начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління та екс-заступника начальника відділу централізованих розрахунків, обліку та звітності фінансово-економічного управління Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України", - сказано в повідомленні. Таким чином кількість підозрюваних зросла до 8 осіб.

Слідство встановило, що Аллеров отримав за дії в інтересах забудовника 125 тис. дол. готівкою, частина з них. 25 тис. дол. передав заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління.

Також Аллерову, говористя в повідомленні, дали хабара у завуальованій формі – экснардеп і топ-менеджмент забудовника передали йому квартиру площею 76 кв. м, яку оформили на близьку родичку екс-командира Нацгвардії.

Більш того, слідство встановило цілий ряд фактів використання підроблених документів, які використовувалися при обміні квартир, призначених для "Нацгвардії".

Таким чином НАБУ уточнило статті кримінального кодексу, у скоєнні злочинів по яких підозрюють всіх фігурантів справи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командування НГУ домовилася з забудовником "Укрбуд Девелопмент" реалізації будівельного проекту в центрі Києва (Печерськ) і про отримання в цьому житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Потім ці квартири були обміняні на квартири в іншому житловому комплексі біля ст. м "Бориспільська". Різниця в ринковій вартості, яка утворилася в результаті цієї міни склала близько 81 млн грн.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны