В Україні планують розширити послаблення карантину до 11 травня
В Україні планують розширити послаблення карантину до 11 травня

В Україні планують розширити послаблення карантину до 11 травня

Кабінет міністрів допрацює рішення про пом’якшення карантинних обмежень від 11 травня та додасть туди більше видів підприємництва.

Про це повідомили 4 травня на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

В Мінекономрозвитку зазначили, що будуть доопрацьовані норми, які ще  розширять перелік видів господарської діяльності на першому етапі послаблення карантину.

"На засіданні також визначили, що до 11 травня будуть доопрацьовані норми, які ще  розширять перелік видів господарської діяльності на першому етапі послаблення карантину. Рішення мають бути прийняті на наступних засіданнях уряду", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, від 11 березня на всій теориторії України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Втім вже від 11 має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків кафе тощо.

3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусупочали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Відео Послаблення карантину в Україні: що запрацює з 11 травня – пряме включення

З 11 травня українці поступово виходитимуть з карантинних обмежень і повертатимуться до звичного життя, хоча сам карантин ще продовжили до 22 травня.  Детальніше про те, як Україна виходитиме з карантину, - у сюжеті. 

Послаблення карантину в Україні: що запрацює з 11 травня – пряме включення
Источник материала
loader
loader