Погорільцям з Житомирської області придбають житло: уряд виділив кошти
Погорільцям з Житомирської області придбають житло: уряд виділив кошти

Погорільцям з Житомирської області придбають житло: уряд виділив кошти

Сім’ям, будинки яких зруйновані пожежею в Житомирській області, придбають житло. На це уряд виділив 11,2 млн грн.

Гроші виділяються з резервного фонду державного бюджету Житомирській облдержадміністрації. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Передбачено, що для постраждалих буде придбано 10 модульних житлових будинків загальною площею 668,2 м. кв", – йдеться в повідомленні.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, на сьогодні пожежі у лісових масивах на території Лугинського та Олевського районів локалізовані. "А люди зможуть отримати нове житло. Ми виділяємо кошти на придбання модульних будинків", – заявив Шмигаль.

Крім того, як зазначається, на засіданні Кабінету міністрів прийнято рішення про виділення з резервного фонду державного бюджету 45,3 млн грн на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з пожежами на території Житомирської області.

Зокрема, Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) – 7 665 тис. грн та Міністерству енергетики та захисту довкілля (для Державного агентства лісових ресурсів) – 37 670 тис. грн.

"За ці кошти, в тому числі, буде закуплено пожежно-технічне оснащення, протипожежне обладнання, засоби пожежогасіння тощо", – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня у Житомирській області зафіксували масштабні пожежі. Горіли ліси та сіла. Найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдин та Личмани Овруцького району. Як відомо, однією з причин лісових пожеж є діяльність людей, які після прибирання на цвинтарі села Першотравневе підпалили сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на дерева, а згодом розповсюдився і на інші сусідні населені пункти.

Источник материала
loader
loader