Доба в ООС: Бойовики 21 раз обстріляли українські позиції, шість військових поранені
Доба в ООС: Бойовики 21 раз обстріляли українські позиції, шість військових поранені

Доба в ООС: Бойовики 21 раз обстріляли українські позиції, шість військових поранені

За минулу добу на Донбасі бойовики 21 раз порушили режим перемир'я, застосовуючи міномети заборонених мінськими домовленостями калібрів. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Так, окупанти застосовували артилерійські системи калібру 122, міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометф різних систем, БПЛА, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберні кулемети і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" бойовики двічі вели вогонь по українським військовослужбовцям неподалік Мар'їнки - з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Старогнатівка окупанти застосували безпілотний літальний апарат, скинувши постріл ВОГ-17 над позиціями Об'єднаних сил, а потім обстріляв військовослужбовців сил ООС з озброєння бойових машин піхоти. Також по захисникам Широкіно бойовики тричі вели вогонь із застосуванням 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а захисників Новоселівки-2 обстріляли з автоматичних станкових гранатометів.

Крім того, біля населеного пункту Авдіївка окупанти днем застосували автоматичні станкові і ручні протитанкові гранатомети, а з настанням темряви - великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Неподалік Тарамчук, Пісків і Невельського вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" поблизу смт Новотошківське окупанти чотири рази відкривали вогонь з заборонених мінськими угодами озброєнь. Бойовики використовували 19 артилерійських снарядів калібру 122 мм та 10 хв 120-го і 82-го калібру. Околиці Оріхового двічі обстріляли з мінометів калібру 82 мм, випустивши 30 мін, а також гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Захисників Кримського бойовики двічі обстрілювали з мінометів 120-го і 82-го калібру.

Внаслідок обстрілів шість військовослужбовців з особового складу Об'єднаних сил отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін повідомив про плани налагодити незабаром залізничне сполучення з російською столицею Москвою, а також з містом Санкт-Петербургом.

Теги по теме
Война на Донбассе
Источник материала
loader
loader