Справа про розстріл Майдану: Суд заочно взяв під варту Януковича
Справа про розстріл Майдану: Суд заочно взяв під варту Януковича

Справа про розстріл Майдану: Суд заочно взяв під варту Януковича

Печерський районний суд Києва заочно взяв під варту екс-президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора у Telegram-каналі.

"За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд Києва 12 травня 2020 року обрав колишньому президенту України В. Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких і особливо тяжких насильницьких злочинів, в тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого 2014 року по 20 лютого 2014 в центральній частині міста Києва (Майдані Неза
лежно і прилеглих вулицях) щодо мітингувальників", - йдеться у повідомленні.

Зазначене рішення суду дає право стороні обвинувачення почати щодо Януковича процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду
щодо дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia).

4 лютого 2015 року Верховна Рада позбавила Януковича звання президента через те, що він самоусунувся від виконання своїх обов'язків і втік з країни.

24 січня 2019 року суд засудив Януковича до 13 років тюремного ув'язнення за державну зраду.

1 лютого ГПУ завершила розслідування кримінального провадження щодо розстрілів мирних протестувльників на Майдані Незалежності в Києві у 2014 році. У цій справі Януковичу може загрожувати довічне ув'язнення.

4 травня Печерський районний суд Києва заочно заарештував Януковича у справі про узурпацію влади.

 

 

Теги по теме
Виктор Янукович
Источник материала
loader
loader