Науковці створили найбільш точну 3D-модель коронавірусу SARS-CoV-2
Науковці створили найбільш точну 3D-модель коронавірусу SARS-CoV-2

Науковці створили найбільш точну 3D-модель коронавірусу SARS-CoV-2

Студія біомедичної візуалізації Visual Science представила найбільш детальну і науково достовірну 3D-модель вірусуSARS-CoV-2 для проекту "Зоопарк вірусів". 

Ролик із моделлю віруса з'явився на Vimeo.

Фахівці врахували усі дані, отримані у дослідженнях коронавірусу, та опрацювали матеріали про його структурні дані, компоненти. Зокрема, експерти вивчили 3D структурні дані біологічних молекул, таких як віруси, а також білки і нуклеїнові кислоти. 

"Після ретельного аналізу даних ми відновлюємо повні моделі вірусних білків і їх взаємодій з використанням програмного забезпечення для обчислювальної біології, а потім збираємо всю модель віріона на основі цих структур та інформації про склад і збірці віріона", - сказав науковий керівник Юрій Стефанов.

Науковці зробили модель, засновану на сучасних наукових даних про будову коронавірусів, а також коментарях провідних вірусологів, що займаються вивченням цієї групи вірусів. 

"Це найбільш вірогідна модель з представлених на даний момент. При її створенні в Visual Science були використані підходи і методи, що застосовуються в фундаментальних і прикладних наукових дослідженнях", - йдеться в описі моделі на сайті студії.

Нагадаємо, європейські країни мають підготуватися до другої смертоносної хвилі коронавірусної інфекції,оскільки пандемія ще не закінчилася.

Источник материала
loader
loader