Очільник ОДА побачив "логіку" у діях головного лікаря, яка виписала 15 пацієнтів з коронавірусом додому
Очільник ОДА побачив "логіку" у діях головного лікаря, яка виписала 15 пацієнтів з коронавірусом додому

Очільник ОДА побачив "логіку" у діях головного лікаря, яка виписала 15 пацієнтів з коронавірусом додому

У Кривому Розі, де померли двоє пацієнтів з коронавірусом після того, як головна лікарка місцевої лікарні виписала їх і ще 13 людей додому, голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник став на захист головлікаря Людмили Мірянової і побачив її діях логіку.  

Про це повідомляє з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської облдержадміністрації "Радіо Свобода".

«Думаю, дуже рано говорити про те, що є провина головного лікаря. Треба все ретельно дослідити, є моменти, з якими наші лікарі стикаються вперше. Відправляючи людей без симптомів на самоізоляцію додому, вона таким чином очевидно керувалася тим, що оберігає інших пацієнтів від контактів. Є логіка в цих діях», – заявив він.

Олійник зазначив, що медики місцевої лікарні також виявились незахищеними перед хворобою. «Сталося приблизно те, що в інших лікарнях світу, зокрема в Італії. У терапевтичному відділенні померла жінка, в якої вже після смерті був поставлений COVID-19. По ланцюгу стали виявляти контактних з нею осіб. З’ясували, що відбувся контакт між лікарями та пацієнтами. Це, на жаль, класична ситуація для хвороби, яка протікає без симптомів», – сказав Святослав Олійник.

Зараз у лікарні протестують всіх медпрацівників, а спеціальна комісія працює, аби дати оцінку діям керівництва закладу. Сама ж головний лікарі від будь-яких коментарів поки відмовляється. 

Нагадаємо, що 12 травня стало відомо, що в Кривому Розі усунули від роботи головного лікарня 4-ї міської лікарні за «самовільну виписку» 15 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. В медзакладі ще наприкінці квітня ізолювали 21 пацієнта та 6 медпрацівників, що контактували з хворою. Згодом 6 з них перевели до інших лікарень, а 15 відправили додому, хоч вони й мали позитивні ПЛР-тести. Двоє з них померли, бо мали тяжкі супутні хвороби. 

Відео В одній з лікарень Кривого Рогу виписали 15 хворих на коронавірус – обставини з'ясовує спецкомісія

Скандал в одному зі шпиталів на Дніпропетровщині. За виписку пацієнтів з підтвердженим коронавірусом - відсторонили головного лікаря четвертої міської лікарні у Кривому Розі. Обставини інциденту розслідує спеціальна комісія. В мерії повідомили - в медзакладі ще наприкінці квітня ізолювали 21 пацієнта та шістьох медпрацівників, що контактували з жінкою, у якої виявили COVID.    

В одній з лікарень Кривого Рогу виписали 15 хворих на коронавірус – обставини з'ясовує спецкомісія
Источник материала
loader
loader