У МЗС вважають, що винесення вироків винним в аварії МН17 доведеться чекати кілька років
У МЗС вважають, що винесення вироків винним в аварії МН17 доведеться чекати кілька років

У МЗС вважають, що винесення вироків винним в аварії МН17 доведеться чекати кілька років

Україні доведеться чекати вироків у справі про катастрофу МН17 як мінімум кілька років. Таку думку висловив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Вироків слід очікувати мінімум кілька років. Такі процеси не відбуваються швидко. До того ж, швидкість не має зашкодити якості. Оскільки ми прекрасно розуміємо всі ризики подальшого оскарження відповідних рішень у Європейському суді з прав людини, нам потрібна якість", - зазначив Єнін.

За його словами, головною метою України у даному процесі є притягнення Російської Федерації та її вищого керівництва до відповідальності за факти порушення міжнародного права, за анексію Криму, за втручання військових на Донбасі, в тому числі ураження малайзійського Boeing.

Нагадаємо, в березні в Нідерландах почався судовий процес у справі MH17. Прокуратура Нідерландів на суді представила нових свідків, один із яких є громадянином Російської Федерації. Особи цих людей тримаються у секреті через загрозу серйозних переслідувань з боку російських спецслужб.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над окупованим Донбасом 17 липня 2014 роки. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий ракетою з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, дислокованій у Курську.

.

 

Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader