Віддалений режим роботи спонукає до вживання алкоголю.
Справа у зміні способу життя, пояснив експерт.
В умовах карантину стали необов'язковими щоденні поїздки на роботу, зустрічі з колегами, відпали інші зобов'язання.
«Багато хто вважає, що алкоголь знімає стрес і послаблює відчуття тривоги і страху.
Саме ці емоції переважають під час пандемії.
Їх намагаються зняти алкоголем», - говорить експерт.
Кіфер додав, що найголовніше при вживанні алкоголю - грамотне дозування.
В іншому випадку спиртне завдає шкоди здоров'ю, підкреслив він.
Зазначимо, що в Україні зростання продажів міцного алкоголю в період карантину становив близько 4-5%.
При цьому, згідно з показниками Держстату, Україна значно збільшила імпорт закордонного вина.
Паралельно, вітчизняні компанії стали виробляти більше горілки та коньяку.
Як повідомлялось, станом на ранок 18 травня в Україні підтверджено 18 616 випадків Covid-19, з них 5 276 одужали, 535 померли.
Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 325 випадків.