Потужність енергоблоку №3 Рівненської АЕС зменшено майже наполовину
Потужність енергоблоку №3 Рівненської АЕС зменшено майже наполовину

Потужність енергоблоку №3 Рівненської АЕС зменшено майже наполовину

Енергоблок №3 Рівненської АЕС працює на потужності 56% від номінальної через рішення Міненерго щодо обмеження роботи з генерації електроенергії.

Про це повідомили в "Енергоатомі".

"Минулої доби на Рівненській АЕС у роботі перебували усі чотири енергоблоки із сумарним навантаженням 2321 МВт. Через балансове обмеження енергоблок №3 РАЕС (ВВЕР-1000) працює на потужності 56% від номінальної. Зауважень до роботи основного устаткування чинних енергоблоків та персоналу немає", - йдеться у повідомленні компанії.

На Рівненській АЕС від початку травня вироблено –955,6 млн кВт год. електроенергії.

Через балансові обмеження на всіх українських АЕС недовироблено:

  • 27,72 млн кВт-г - за 17 травня 2020 року
  • 673,61 млн кВт-г - від початку травня
  • 2 006,71 млн кВт-г - від початку 2020 року

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ДП "Енергоатом" може скоротити виробництво електроенергіїна українських АЕС, згідно з проєктом прогнозованого балансу виробництва електроенергії до 2020 року. Відповідний документ за підписом технічного директора і т.в.о. першого віцепрезидента компанії Валерія Кравця опублікував колишній нардеп Сергій Лещенко. Зокрема, йдеться про повну зупинку одразу трьох блоків потужністю 3000 МВт і зменшенні виробництва ще на п'яти блоках.

Відео Потужність українських АЕС упала до історичного за 5 років мінімуму

Енергетичний антирекорд. Потужність українських АЕС на вихідних упала до історичного за 5 років мінімуму. Востаннє так мало електрики АЕС виробляли 2016 року, коли в Україні впровадили тариф "Роттердам +". Цього разу антирекорд стався через те, що Міністерство енергетики значно зменшило кількість дешевої атомної енергії в енергетичному балансі. Натомість без змін залишили дорогі зелені тарифи та енергію з теплових станцій.

Источник материала
Поделиться сюжетом