Трамп пригрозив ВООЗ повністю припинити фінансування
Трамп пригрозив ВООЗ повністю припинити фінансування

Трамп пригрозив ВООЗ повністю припинити фінансування

Президент США Дональд Трамп надіслав лист Всесвітній організації охорони здоров'я. Він погрожує вийти з організації і припинити фінансування через ситуацію із пандемією коронавірусу.

Трамп заявив, що дає ВООЗ 30 днів, аби істотно поліпшити ситуацію. В іншому випадку організація ризикує втратити фінансування США або й взагалі членство країни, повідомляє BBC.

Однак, Трамп не надає жоднох конкретики, як саме ВООЗ "має поліпшити ситуацію". Під звинувачення голови штатів потрапив керівник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус. Зокрема, Трамп каже, що доктор Тедрос міг би врятувати багато життів, якби діяв, як його попередник у 2003 році при попередній епідемії в Китаї.  

Це вже не перша погроза щодо припинення фінансування. Трамп оголосив про припинення платежів в США в минулому місяці. Оскільки, штати є найбільшим єдиним джерелом внесків в ВООЗ, на їхню частку припадало трохи менше 15% фінансування ВООЗ.

This is the letter sent to Dr. Tedros of the World Health Organization. It is self-explanatory! pic.twitter.com/pF2kzPUpDv

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 19, 2020

Окрім того, президент США звинувачує  ВООЗ у відкладенні надзвичайної ситуації під тиском голови КНР Сі Цзіньпіна. 

Теги по теме
Коронавирус США Новости политики Дональд Трамп ВОЗ Вероника Климска
Источник материала
loader
loader