Вознесіння Господнє 2020: коли святкуємо, історія та традиції
Вознесіння Господнє 2020: коли святкуємо, історія та традиції

Вознесіння Господнє 2020: коли святкуємо, історія та традиції

Свято Вознесіння Господнього традиційно відзначають на 40-й день після Світлого Воскресіння Христового.
Вознесіння Господнє - дата свята 2020 / фото: imglade.com

Вознесіння Господнє – важливий день для всіх віруючих. Це велике свято присвячене Ісусу Христу. Сама його назва відображає суть важливої євангельської події – вознесіння Ісуса на небо, завершення його земного служіння.

Вознесіння у 2020 році: дата свята

Вознесіння Господнє не має сталої дати святкування. Щороку воно відзначається в різні дні й повністю залежить від Великодня.

Традиційно це свято відзначають на 40-й день після Світлого Воскресіння Христового й завжди воно припадає на четвер.

У 2020 році Великдень святкували 19 квітня. Таким чином, провівши нескладні підрахунки, можна встановити, що Вознесіння Господнє цього року православні християни відзначатимуть 28 травня.

Своєю чергою, у католиків свято Вознесіння у 2020 році припадає на тиждень раніше – на 21 травня.

Історія свята Вознесіння

Після свого воскресіння Ісус Христос не являвся своїм учням. На 40-й день він вознісся на небо, відкривши вхід у Царство Небесне і подарувавши людям надію на порятунок їхніх грішних душ, прощення і вічне життя.

Вознесіння у 2020 році - історія та традиції / фото: big5.bg

У день Вознесіння Господь зібрав апостолів у Віфанії, на горі Елеон. Ісус Христос благословив їх, після чого вознісся на небо.

Традиції дня Вознесіння Господнього

Цього дня віруючі намагаються відвідати церковні служби і приділити час молитві. Вважається, що на Вознесіння Господь чує всі прохання, тому варто молитися особливо ревно, просячи про те, що дуже необхідно.

У народі вірили, що цього дня весна остаточно переходить в літо, стає по-справжньому спекотно, відцвітають сади. На свято у давнину водили хороводи на честь майбутнього хорошого врожаю, в деяких місцях влаштовували веселі гуляння.

На Вознесіння Господнє за давніх часів пекли пироги із зеленою цибулею. Цю подовженої форми випічку прикрашали тістом у вигляді перекладинок (подібно до сходинок), які символізують сходження на небо.

Источник материала
Поделиться сюжетом