Кабмін змінив механізм ПСО на тлі енергетичної кризи
Кабмін змінив механізм ПСО на тлі енергетичної кризи

Кабмін змінив механізм ПСО на тлі енергетичної кризи

Український Кабмін змінив механізм накладання спеціальних зобов'язань ПСО, а також відредагував порядок проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми договорами.

Про це йдеться на сайті Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Зокрема, уряд зменшив обов’язкову частку продажу електроенергії  НАЕК "Енергоатом" та вивів підприємство на ринок двосторонніх договорів. 

"Вивільнену електроенергію НАЕК "Енергоатом" зможе продавати на ринку двосторонніх договорів на спеціальних аукціонах кінцевим великим непобутовим споживачам, без можливості її перепродажу", - йдеться у повідомленні.

Також знято цінові обмеження на продаж електроенергії ДП "Гарантований покупець" та надано право підприємству продавати електроенергію за двосторонніми договорами.

"Ухвалені зміни дозволять покращити фінансову ситуацію ДП "Гарантований покупець", ДП НАЕК "Енергоатом" та інших учасників ринку, знизити адміністративний вплив на ринкове ціноутворення", - впевнені у міністерстві. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ДП "Енергоатом" може скоротити виробництво електроенергії на українських АЕС, згідно з проєктом прогнозованого балансу виробництва електроенергії до 2020 року. Відповідний документ за підписом технічного директора і т.в.о. першого віцепрезидента компанії Валерія Кравця опублікував колишній нардеп Сергій Лещенко. Зокрема, йдеться про повну зупинку одразу трьох блоків потужністю 3000 МВт і зменшенні виробництва ще на п'яти блоках.

Відео Енергетична криза: депутати просять президента та уряд не відключати блоки на українських АЕС

Енергетична криза. Майже 100 депутатів просять президента та уряд не відключати блоки на українських АЕС. Атомна енергія, мовляв, найдешевша. А Україна уже має дорожчу, аніж у Франції чи Німеччині електроенергію для промисловості. А із закриттям станцій тарифи можуть зрости і для населення.  

Источник материала
Поделиться сюжетом