"Ситуація викликає занепокоєння": у ВООЗ зафіксували новий осередок коронавірусу
"Ситуація викликає занепокоєння": у ВООЗ зафіксували новий осередок коронавірусу

"Ситуація викликає занепокоєння": у ВООЗ зафіксували новий осередок коронавірусу

Південна Америка стала новим епіцентром спалаху коронавірусного захворювання COVID-19. Зокрема, Бразилія нині обіймає третю сходинку в переліку країн, де виявлено найбільшу кількість інфікованих.

Про це заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан, передає Estadao.

Зазначимо, що у Бразилії станом на 22 травня кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції сягнула понад 310 тисяч.Майкл Райан зауважив, що ситуація в Південній Америці викликає занепокоєння.

"Південна Америка стала новим епіцентром захворювання. Ми бачимо, що кількість заражень зростає в багатьох південноамериканських країнах. Звичайно, занепокоєність викликає ситуація у багатьох з них, але, безумовно, наразі найбільш постраждалою є Бразилія", - заявив Райан.

Окрім Бразилії, чимало хворих зафіксовано в Перу - 108 тисяч, і в Чилі - 61 тисяча. Кількість тих, хто заразився в Еквадорі, досягла позначки у 35 тисяч.

Світовими антилідерами за кількістю випадків коронавірусу станом на 22 травня є США і Росія. У країнах понад 1,5 млн і 326 тис. заражень COVID-19, відповідно.

Нагадаємо, 20 травня повідомлялося, що за минулу добу в Бразилії зафіксували рекордну кількість інфікованих коронавірусом і смертей. Зокрема, 17 408 заражених та 1 179 летальних випадків. Таким чином Бразилія опинилася на третьому місці за кількістю інфікованих у світі.  

Відео У Бразилії, Росії та Індії ускладняється ситуація з коронавірусом

Хворих на коронавірус у світі – 5 мільйонів 231 тисяча людей. Одужали понад два мільйони з них. Померли від ускладнень – 335 тисяч осіб. Ситуація ускладняється в Південній Америці. В Бразилії кількість смертей перевищила 20 тисяч. Тож, країна має всі шанси стати наступним епіцентром пандемії. Більше про коронавірус 

У Бразилії, Росії та Індії ускладняється ситуація з коронавірусом
Источник материала
loader
loader