Завершення будівництва проекту "Стіна" планують перенести на 2025 рік
Завершення будівництва проекту "Стіна" планують перенести на 2025 рік

Завершення будівництва проекту "Стіна" планують перенести на 2025 рік

КИЇВ. 22 травня. УНН. Держприкордонслужба надіслала до центральних органів виконавчої влади проект розпорядження Кабміну щодо внесення змін до плану заходів проекту "Стіна", яким передбачено завершення будівництва на кордоні з РФ у 2025 році. Загальна вартість проекту складатиме 4,1 млрд гривень. Про це йдеться у матеріалах відповідей на запити в ДПСУ від експертної організації StateWatch, інформує УНН.

"Згідно інформації, яку отримала громадська організація StateWatch від Державної прикордонно служби, реалізацію проекту "Стіна" планується перенести ще на 4 роки і завершити до 2025 року. Загальна очікувана вартість проекту складе 4,1 млрд гривень. За словами прикордонників, необхідність продовження термінів облаштування кордону зумовлене зменшенням фінансування, а також зростанням вартості будівельних матеріалів, робіт та послуг", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у період 2015-2019 років вже було витрачено 1,7 млрд грн. Відповідно до показників бюджетної програми "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону", за якою здійснюються видатки на "Стіну", на зведення українсько-російського кордону у 2020 році передбачено ще 400 млн грн.

"Протягом 2015-2019 років на ділянці українсько-російського кордону було передбачено улаштування 634 км інженерних загороджень, а також прокладання 341 км рокадних доріг, з яких у зазначений період облаштовано 546 км інженерних загороджень та 316 км рокадних доріг", - повідомили прикордонники.

Вказано, що такі роботи проекту "Стіна" було виконано на 86% та на 93% відповідно.

Як повідомлялося раніше в УНН, у лютому ВАКС переніс засідання у справі щодо розтрати коштів на проект "Стіна".

Теги по теме
Строительство Госпогранслужба
Источник материала
loader
loader