Німеччина продовжила термін в'їзду сезонних працівників
Німеччина продовжила термін в'їзду сезонних працівників

Німеччина продовжила термін в'їзду сезонних працівників

Термін в'їзду сезонних працівників до ФРН продовжили до середини червня.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Міністерство сільського господарства і Міністерство внутрішніх справ ФРН погодили продовження термінів для в'їзду в Німеччину сезонних працівників до 15 червня.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це йдеться в оприлюдненому 24 травня повідомленні німецького Міністерства сільського господарства.

Відповідний дозвіл, введений у вигляді виключення під час пандемії COVID-19, повинен був діяти до кінця травня.

Інші умови для в'їзду, зокрема, максимальний контингент у 80 тисяч осіб і наявність відповідного дозволу на роботу, залишаються чинними.

На іноземців, які прибувають для участі в сезонних роботах на сільськогосподарських підприємствах, поширюються правила про захист від інфекційних захворювань.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд України готовий до переговорів з європейськими країнами, які захочуть офіційно запросити українців на сезонні роботи.

За його словами, важливою умовою є легальне працевлаштування терміном від 3 місяців з дотриманням всіх соціальних гарантій і умов праці. Координацію цієї роботи здійснює урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

1 травня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив, що Кабмін не буде забороняти виїзд сезонних працівників за кордон. За його словами, сезонних працівників з України очікують в Австрії, Фінляндії, переговори проводилися також з Польщею, Німеччиною, Чехією, Ізраїлем.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader