У поліції Кагарлика ґвалтували і катували людей: Розбираємося в деталях цієї історії
У поліції Кагарлика ґвалтували і катували людей: Розбираємося в деталях цієї історії

У поліції Кагарлика ґвалтували і катували людей: Розбираємося в деталях цієї історії

У Кагарлику Київської області затримали двох поліцейських. Їх підозрюють у тортурах та знущаннях.

Наразі їх обох уже звільнено, а сама ситуація продовжує обростати різними подробицями. І її вже почали порівнювати з резонансними справами, які сталися у Врадіївці та Кривому Озері.

Про ці справи нагадаємо трохи пізніше, а зараз розберімося в тому, що, власне, сталося в Кагарлику.

Слово правоохоронцям.

Тортури. Зґвалтування. Затримання

Що кажуть у поліції

Сьогодні зранку на сайті Національної поліції з'явилося повідомлення про затримання двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції.

Їх затримали за підозрою у зґвалтуванні.

Далі процитуємо повідомлення:

"Вчора до поліції надійшло повідомлення про те, що до місцевої лікарні звернулася жінка 1994 року народження з повідомленням про побиття і зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень були причетні співробітники поліції".

У поліції зазначили, що першочергова перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття і зґвалтування жінки. Її напередодні доставили до відділу поліції "для дачі пояснень з приводу крадіжок майна".

Зрештою поліцейських було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Всю інформацію передали до Держбюро розслідувань, було розпочато кримінальне провадження за ст. 152 КК України ("Зґвалтування").

Обох затриманих було звільнено.

Також глава Нацполіції Ігор Клименко усунув від виконання службових обов'язків керівництво відділу та виніс ухвалу щодо розформування поліцейської дільниці та переатестації всього особового складу Кагарлицького ВП.

Що говорять у ДБР

Що за фактом зґвалтування та побиття було затримано оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції.

Далі цитата з заяви ДБР:

"За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка: надягав протигаз, застосовував наручники і здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу".

При цьому

У ДБР уточнюють, що поліцейські застосували фізичну силу щодо чоловіка, "який в цей час перебував у приміщенні відділення поліції".

"Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били кийками по голові, надягали протигаз і стріляли з табельної зброї над головою. Унаслідок зазначених дій потерпілий зазнав переломів ребер і носа".

Далі про досудове розслідування

Наразі його проводять за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 КК України), тортур (ст. 127 КК України) і перевищення службових повноважень, "тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)".

Ще трохи деталей від голови Нацполіції Київської області

Андрій Нєбитов у себе на Facebook написав таке:

"Два "виродки", які за свою службу в правоохоронних органах нічого істотного не зробили, не розкрили жодного резонансного злочину і не затримали жодного небезпечного злочинця. Одного з них сьогодні звільнено з поліції за порушення службової дисципліни, яке вчинив напередодні. Другий був вже "на виході", мав дисциплінарне стягнення – неповна службова відповідальність. Саме вони просто плюнули в обличчя всім поліцейським, які в цілодобовому режимі ведуть боротьбу зі злочинністю, охороняють громадський порядок, намагаються завоювати довіру і підтримку громадян в правоохоронній діяльності".

Що пишуть ЗМІ

Видання "Страна" цитує джерело в апараті київської поліції:

"Насправді до крадіжки дівчина не мала ніякого стосунку, поліцейські просто намагалися закрити "глухар" для галочки і повісити крадіжку на неї. Після того як потерпіла звернулася до лікарні з ознаками насильства – подряпинами і синцями на тілі та статевих органах - і розповіла все лікарям, медики зателефонували до поліції і повідомили про ситуацію".

А тепер про Врадіївку і Криве Озеро

Коротке нагадування.

У Врадіївці Миколаївській області в ніч з 26 на 27 червня 2013 року двоє поліцейських зґвалтували і по-звірячому побили місцеву жительку, 29-річну Ірину Крашкову. При цьому керівництво намагалося приховати цей злочин.

У Кривому Озері Миколаївській області в ніч проти 24 серпня 2016 року поліцейські жорстоко побили, а потім застрелили 31-річного місцевого жителя Олександра Цукермана.

Теги по теме
полиция Нацполиция
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader