Послаблення карантину в Україні: які заборони і в яких регіонах скасовуються від 25 травня
Послаблення карантину в Україні: які заборони і в яких регіонах скасовуються від 25 травня

Послаблення карантину в Україні: які заборони і в яких регіонах скасовуються від 25 травня

Від сьогодні, 25 травня, в регіонах України, які відповідають критеріям щодо показників захворюваності, заповненості ліжок у лікарнях та кількості тестувань, продовжується послаблення карантинних заходів. Йдеться про м. Київ, Вінницьку, Житомирську, Запорізьку, Івано-Франківську, Кіровоградську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську та Чернігівську області. 

Так, від 25 травня у цих регіонах запроваджуються такі зняття карантинних обмежень

  • У Києві та Харкові від ранку запрацювало метро.
  • У регіонах України дозволено відновити роботу дитячих садків (остаточне рішення про початок діяльності дошкільних навчальних закладів залишається за місцевою владою). Так, у Києві відкриття садочків буде можливим для відвідування дітьми не раніше, ніж через 10-14 днів після рішення уряду (25 травня).
  • У Києві дозволено відновити роботи усіх ринків, сільськогосподарських ярмарків.
  • У Києві від сьогодні відкриються спортивні та дитячі майданчики у парках і скверах, а також біля прибудинкових територій. 
  • У Тернополі відновив роботу весь громадський транспорт та уся маршрутна мережа, а також відновлено доїзд до дач.

Зазначимо, що водночас Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області не готові до пом'якшення обмежень і залишились на попередніх умовах карантину. 

Нагадаємо, від 22 травня в Україні запроваджений другий етап послаблення карантину. Список, що запрацювало в Україні від 22 травня, читайте на ТСН.ua за цим посиланням. 

Відео Столичний метрополітен відновив свою роботу після двомісячної перерви

Після двомісячної перерви свою роботу відновлює столичний метрополітен. Перші поїзди мали запустити за звичайним графіком о 5 ранку. Про це повідомило керівництво підземки. Чи запрацювало довгоочікуване для мешканців Києва метро і які заходи безпеки будуть у ньому застосовуватися – у сюжеті.  

Столичний метрополітен відновив свою роботу після двомісячної перерви
Источник материала
loader
loader