Закон про мову потребує доопрацювань – Разумков
Закон про мову потребує доопрацювань – Разумков

Закон про мову потребує доопрацювань – Разумков

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що закон про мову треба допрацьовувати. Він сказав, що проблеми щодо цього є і їх треба регулювати.

Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

"Так, я всю виборчу кампанію проговорив російською. І це була моя принципова позиція, яку я аргументував. Зараз я є чиновником, головою Верховної Ради, і на роботі спілкуюся виключно українською мовою. На ефірах я теж спілкуюся українською, але, якщо до мене звертається людина російською, я 100% переходжу на російську", – розповів Дмитро Разумков.

За його словами, відношення до закону про мову у фракції "Слуга народу" довольно різне.

"Від занадто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто займатиме абсолютно протилежну позицію... Проте більша частина, мені здається, буде дотримуватися саме центристської позиції", – сказав Разумков.

Він вважає, що в законі про мову, положення якого набуватимуть чинності поступово, є позиції, які суспільство сприйматиме позитивно, а є такі, до яких буде негативне ставлення.

"І будь-який політик, особливо в умовах війни та непростої ситуації в державі, повинен думати не про те, як позитивно чи негативно сприймуть його слова стосовно мови, а розуміти – об'єднує це українську спільноту чи ні", – додав спікер.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України розпочало пошук нового уповноваженого із захисту державної мови.

Источник материала
loader
loader