США розглядають запровадження нових санкцій проти "Північного потоку"-2
США розглядають запровадження нових санкцій проти "Північного потоку"-2

США розглядають запровадження нових санкцій проти "Північного потоку"-2

Законодавці в Конгресі США розглядають можливість введення нових санкцій щодо компаній, задіяних в обслуговуванні газопроводу "Північний потік"-2. Про це заявив посол США в Німеччині Річард Гренелл, повідомляє німецька газета Handelsblatt.

"Подальші санкції зустрічають двопартійне схвалення. Незважаючи на передвиборну кампанію, законотворчий процес може пройти швидко", - повідомив Гренелл.

Таку заяву американський дипломат зробив за підсумками його зустрічі із сенаторами і членами Палати представників Конгресу США, яка відбулася минулого тижня.

За словами Гренелла, метою США є запобігання введення в експлуатацію трубопроводу, оскільки він вже побудований.

Поки невідомо, якої форми набудуть нові санкції. Однією з можливостей є оподаткування доомпаний, які використовують спеціальне обладнання для обслуговування трубопроводів, торговими штрафами. В Вашингтоні також обговорюються занкции проти покупців російського газу.

Перед своїм від'їздом з Берліна Гренелл закликав федеральний уряд Німеччини докорінно переглянути свою політику щодо Росії.

"Німеччина повинна припинити годувати звіра, не сплачуючи достатньо за НАТО", - зазначив американський посол.

Нагадаємо, 17 грудня Сенат США схвалив оборонний бюджет, що передбачає санкції проти "Північного потоку - 2".

"Північний потік – 2" – газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд м³ газу в рік. Вартість проекту – 9,5 млрд євро, його фінансують російський "Газпром" і п'ять європейських компаній: англо-нідерландська Shell, німецькі Wintershall і Uniper, французька Engie і австрійська OMV.

Влада України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви та Естонії вважає "Північний потік – 2" загрозою для енергетичної безпеки Європи.

 

 

Теги по теме
США санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом