Пентагон хоче виділити Україні 125 млн доларів військової допомоги за успіх у реформах - CNN
Пентагон хоче виділити Україні 125 млн доларів військової допомоги за успіх у реформах - CNN

Пентагон хоче виділити Україні 125 млн доларів військової допомоги за успіх у реформах - CNN

Пентагон вважає, що уряд України досягнув необхідного прогресу в ключових реформах і може розраховувати на додаткову допомогу у розмірі 125 млн доларів.

Про це з посиланням на посадовця Міноборони США та помічника конгресмена пише CNN.

"Це свідчить, що Київ домігся успіхів у протидії корупції, підвищенні прозорості та посиленні громадського контролю, що було необхідно за законом, щоб дати згоду на пакет допомоги", - вказує телеканал.

Як зазначається, йдеться про другу половину 250 млн доларів допомоги Україні у безпековій сфері, яку Конгрес виділив на 2020 рік.

За даними джерел, новий пакет допомоги включає мобільні радіолокаційні системи, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв'язку і два патрульні катери.

Нагадаємо, раніше довкола президента США Дональда Трампа розгорівся скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та "тривожну обіцянку", яку дав американський президент. Одним із політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського.

Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена - його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікувати стенограму розмови президентів. Обидві сторони на це погодилися.

24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, "президентським харасментом". 

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського, а наступного дня американська розвідка оприлюднила текст скарги на президента США. Як і повідомляли ЗМІ, вона справді стосується його розмови із Зеленським.

Источник материала
loader
loader