Батут працює: Ілон Маск жартом відповів на давню заяву глави Роскосмосу
Батут працює: Ілон Маск жартом відповів на давню заяву глави Роскосмосу

Батут працює: Ілон Маск жартом відповів на давню заяву глави Роскосмосу

Засновник SpaceX Ілон Маск після першого успішного запуску пілотованого космічного корабля Crew Dragon нагадав главі "Роскосмосу" Дмитру Рогозіну на його давнє висловлювання, передає "Радіо Свобода".

На прес-конференції після запуску директора НАСА Джеймса Брайденстайна та Ілона Маска запитали, чи отримали вони якесь повідомлення від колег з Росії. Брайденстайн відповів, що бачив заяву Рогозіна з привітаннями і зазначив, що "вони вірять в співробітництво, і я думаю, він залишиться міцним".

Після цього Маск сказав: "Батут працює" - і розсміявся, як і глава НАСА. Маск додав: "Це внутрішня жарт". 

Мова йшла про заяву Рогозіна, яку той зробив у 2014 році, після введення США санкцій проти Росії за анексію Криму. Тоді Рогозін написав у Twitter, що Росія у відповідь може відмовитися доставляти американських астронавтів на МКС, а для попадання на станцію порадив їм скористатися батутом. 

Нагадаємо, 30 травня компанія Ілона Маска SpaceX запустила космічний корабель Crew Dragon з двома американськими астронавтами Бобом Бенкеном і Даг Херлі. Це перший пілотований випробувальний політ приватної компанії до Міжнародної космічної станції (МКС). Запуск космічного корабля Crew Dragon з мису Канаверал у Флориді забезпечила ракета Falcon 9.

Теги по теме
Илон Маск SpaceX
Источник материала
loader
loader