У ДР Конго зафіксували новий спалах Еболи
У ДР Конго зафіксували новий спалах Еболи

У ДР Конго зафіксували новий спалах Еболи

У Міністерстві охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго повідомляють, що в країні зафіксовано новий спалах Еболи. Про це йдеться на сторінці AFP Twitter.

Повідомляється, що в західній провінції Экваторі від інфекції померли як мінімум чотири людини.

"Національний інститут біомедичних досліджень (INRB) підтвердив, що зразки з Мбандаки дали позитивний результат на Эболу", - заявив міністр охорони здоров'я країни Этени Лонгондо.

У Міністерстві підкреслили, що готові незабаром направити в регіон вакцину.

Як наголошується, столиця провінції Экваторі, Мбандака, є транспортним вузлом на річці Конго з населенням більше мільйона чоловік. У провінції Экваторі раніше в період з травня по липень 2018 року фіксували спалах лихоманки Ебола, в результаті якої померли 33 людини.

Раніше повідомлялося, що в Демократичній Республіці Конго лікарі успішно вилікували хворих вірусом Ебола – остання хвора була виписана з медичного центру в місті Бені 3 березня.

Останній спалах епідемії Ебола в Конго, який оголошено 1 серпня 2018 року, є десятим і другим найважчим в світі після епідемії 2014–2016 років у Західній Африці. Станом на 1 березня було зареєстровано 3 тис. 444 підтверджених і ймовірні випадки зараження вірусом, 2 тис. 264 випадків мали летальний результат.

Источник материала
loader
loader