Будапештський меморандум треба переглянути, щоб зупинити Путіна, – Резніков
Будапештський меморандум треба переглянути, щоб зупинити Путіна, – Резніков

Будапештський меморандум треба переглянути, щоб зупинити Путіна, – Резніков

Віцепрем'єр-міністр України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков наголосив, що зупинити Путіна можливо лише, переглянувши Будапештський меморандум.

На думку Резнікова, нездатність Заходу зупинити агресію Путіна щодо України призвела до ескалації гібридних військових дій Росії. Про це він сказав виданню Atlantic Counsil.

Кабмін вважає, що перегляд Будапештського меморандуму – це крок у правильному напрямку.

Настав час переглянути Будапештський меморандум 1994 року, щоб покласти край конфронтації та прокласти шлях до стійкого миру,
– мовиться у повідомленні.

Резніков сказав, що одна спроба зробити це вже була, коли у 2014 році Британія в ООН запропонувала почати термінові консультації у форматі Будапешта. Але ця ініціатива не пішла далі. Резніков вважає, що це треба повторити, але для початку консультації повинні проходити без участі Росії.

Будапештський меморандум: що відомо

  • Це документ, який підписали лідери України – Леонід Кучма, США – Білл Клінтон, Росії – Борис Єльцин і Великобританії – Джон Мейджор.
  • Вони гарантували безпеку для України в обмін на ядерне роззброєння.
  • Фактично, Росія порушила меморандум у 2014 році, коли вдерлася на територію України та розпочала проти неї збройну агресію.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Украина – Россия Алена Захарова
Источник материала
loader
loader