У Тернопільському центрі екстреної меддопомоги – спалах коронавірусу
У Тернопільському центрі екстреної меддопомоги – спалах коронавірусу

У Тернопільському центрі екстреної меддопомоги – спалах коронавірусу

Через масове інфікування працівників установи можливі затримки з приїздом «швидких».
Загалом на самоізоляцію відправили 80 працівників центру / фото УНІАН

Про це у відеозверненні, розміщеному у Facebook, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його інформацією, за останні кілька днів серед працівників підстанції екстреної медичної допомоги виявлено 18 випадків інфікування коронавірусом.

«Підстанцію тимчасово закрили. Прошу тернополян з розумінням поставитися до цієї ситуації. Ця підстанція підпорядковується області, але розташована у Тернополі і працюють там в більшості тернополяни. Як мені повідомили, у зв’язку з цією ситуацією час доїзду бригади екстреної медичної допомоги може бути довшим», – сказав Надал.

Наразі медики встановлюють контактних осіб, у них беруть аналізи на ПЛР-дослідження.

«Черговий спалах показує нам, що епідемія ще не минула. Тому я дуже прошу попіклуватися про себе та рідних», – закликав міський голова.

В управлінні охорони здоров`я Тернопільської ОДА повідомили, що загалом на самоізоляцію відправили 80 працівників Центру екстреної медичної допомоги. На коронавірус захворіли не лише медики, а й 5 диспетчерів.

За даними обласного лабораторного центру МОЗ, за останню добу у Тернополі виявили 8 нових хворих на коронавірус, учора – 4.

Загалом від початку епідемії у Тернополі виявлено 126 випадків коронавірусу, з яких 2 летальних. 89 жителів міста вже одужали.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны