Рада підтримала законопроект про Митний тариф
Рада підтримала законопроект про Митний тариф

Рада підтримала законопроект про Митний тариф

КИЇВ. 4 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому проект закону №3228 про Митний тариф України. Відповідне рішення підтримали 290 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

У пояснювальній записці зазначається, що необхідність прийняття законопроекту обумовлена приведенням законодавчої бази країни у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема, шляхом створення Митного тарифу, в основу якого покладено версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД), побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року (ГС-2017) і Комбінованої номенклатури Європейського союзу, з урахуванням зобов’язань у рамках СОТ.

Поміж тим, метою прийняття закону є:

- адаптація статистичної системи України до міжнародних методів, стандартів та класифікації;

- стандартизація зовнішньоторговельної документації;

- усунення розбіжностей у версіях систем української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності України та країн – торговельних партнерів;

- прискорення та спрощення процедури митного оформлення товарів під час здійснення зовнішньоторговельних операцій.

Зазначимо, що документ набере чинності з 1 липня 2020 року.

Додамо, що 7 квітня Комітет парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Раді ухвалити законопроект №3228 "Про Митний тариф України".

Нагадаємо, що Велика Британія розробила свій "тарифний план" після Brexit, який передбачає зниження імпортних мит на багато товарів.

Теги по теме
Верховная Рада Законопроект тарифы
Источник материала
loader
loader