Садовий просить Верховну Раду створити ТСК для розслідування "сміттєвої блокади" Львова
Садовий просить Верховну Раду створити ТСК для розслідування "сміттєвої блокади" Львова

Садовий просить Верховну Раду створити ТСК для розслідування "сміттєвої блокади" Львова

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування подій, пов'язаних з так званої " сміттєвої блокадою Львова. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Минуло 4 роки з моменту підпалу Грибовицького полігону і початку блокади. Слідство триває. Фігурантами розслідування є колишні вищі посадові особи, а також діючі народні депутати. Ми готові надати ТСК всі необхідні свідчення та матеріали", - йдеться в повідомленні мера.

У зверненні до депутатів йдеться про те, що події, які розгорнулися після пожежі на Грибовицком полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) 28 травня 2016 року, порушили забезпечення нормальної життєдіяльності міста та прилеглих населених пунктів, а також створили високий ризик екологічної катастрофи в місті і регіоні. Крім того, в результаті пожежі загинули троє співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій (Держнс), а ще один співробітник комунального підприємства досі є зниклим без вісті.

"Цинізм ситуації полягає в тому, що "сміттєва блокада" Львова організовувалася і виконувалась за політичними мотивами і в той час вищими посадовими особами держави зі зловживанням ними наданої їм влади", - йдеться у зверненні Садового.

За його словами, на керівників підприємств, які обслуговують полігони ТПВ в Україні, чинився тиск з метою розриву і подальшого неукладення договорів на прийом та захоронення побутових відходів на території міста Львова.

"Правоохоронці здійснювали фізичне блокування спецтехніки на виїздах зі Львова та її переслідування по території України з метою повернення у Львів і продовження накопичення ТПВ в місті", - заявив Садовий.

Він зазначив, що правоохоронним органам вже були передані заяви про організації "сміттєвої блокади" у Львові, до яких прикріплені докази і дані відповідні свідчення.

"Наскільки мені відомо, на сьогодні досудове розслідування триває. Однак враховуючи великий суспільний інтерес цієї справи, а також те обставина, що організаторами і фігурантами справи пов'язаної з "сміттєвої блокадою" міста Львова є посадові особи держави, у тому числі чинні народні депутати, я звертаюся до вас з проханням винести на голосування Верховної Ради і відповідно створити тимчасову слідчу комісію з розслідування цих подій", - повідомив Андрій Садовий.

У зверненні він уточнив, що метою даної блокади було отримання корисливих політичних дивідендів. "Сміттєва блокада" в підсумку стала причиною настання надзвичайної екологічної ситуації в місті та регіоні.

Нагадаємо, що 29 травня 2016 року на території Львівського полігону твердих побутових відходів розпочався масштабна пожежа. Під час обстеження території полігону на приховані вогнища спалаху стався зсув сміття, під який потрапили троє пожежників і еколог Львівського комунального підприємства. 30 травня пожежа була ліквідована.

Теги по теме
Львов Андрей Садовый
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader