"Сміттєва блокада": Садовий просить Раду створити ТСК для розслідування справи
"Сміттєва блокада": Садовий просить Раду створити ТСК для розслідування справи

"Сміттєва блокада": Садовий просить Раду створити ТСК для розслідування справи

Мер Львова Андрій Садовий сьогодні, 4 червня, звернувся до Верховної Ради з проханням створити тимчасову слідчу комісію для розслідування подій, пов’язаних з організацією "сміттєвої блокади" міста.

Про це він написав у Facecook.

"Офіційно звертаюсь до Верховної Ради України з ініціативою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування подій пов’язаних з організацією “сміттєвої блокади” Львова", - йдеться у повідомленні.

Мер міста додав, що уже минуло чотири роки з часу підпалу Грибовицького полігону і початку блокади, а слідство триває і досі. Фігурантами розслідування є колишні вищі посадові особи, а також чинні народні депутати.

"Ми готові надати ТСК всі необхідні свідчення та матеріали. Львів та Україна мають знати правду!" - зауважив Садовий.

Офіційно звертаюсь до Верховної Ради України з ініціативою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування подій...

Опубліковано Андрій Садовий Середа, 3 червня 2020 р.

Нагадаємо, у травні 2016 року під час пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинуло троє рятувальників - Андрій Вненкевич, Юрій Рудий і Богдан Юнко. Також найпевніше під завалами сміття опинився інженер-еколог Олександр Бутін. Напів сиротами залишилось 5 дітей. 

Слідство оголосило про підозру чотирьом особам - це керівники сміттєзвалища і один посадовець ратуші. Їм інкримінують службову недбалість, яка призвела до важких наслідки, а саме неправильну експлуатацію полігону відходів. Розслідування триває, зокрема був допитаний міський голова Андрій Содовий і його заступники. Також слідчі встановили, що причиною обвалу був не підпал, а самозаймання.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader