Аваков розповів про хронологію подій інциденту в Кагарлику
Аваков розповів про хронологію подій інциденту в Кагарлику

Аваков розповів про хронологію подій інциденту в Кагарлику

КИЇВ. 5 червня. УНН. Під час години запитань до уряду у ВР очільник МВС Арсен Аваков розповів хронологію та деталі інциденту, що стався у Кагарлицькому відділенні поліції, передає кореспондент УНН.

"Жорстка реакція послідувала з боку поліції. Дехто намагається проводити аналогію з подіями у Врадіївці 2013 року. Зараз ситуація інша – Врадіївку намагались приховати. Ми нічого не приховуємо", - заявив Аваков.

Він надав хронологію подій:

▪️ о 18:46 в неділю 24 травня в Обухівській відділ поліції надійшло повідомлення з лікарні про насильство та тортури щодо потерпілої;
▪️ о 19:15 – правоохоронці встановили особи підозрюваних поліцейських;
▪️ о 19:40 – підозрюваних затримано, прийняті заходи для збереження слідів на місці злочину, викликана слідча група ДБР.
▪️ 26 травня о 8:00 Голова НПУ Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького ВП та відсторонення всього керівництва ВП;
▪️ о 10:23 НПУ зробила заяву про затримання поліцейських, підозрюваних у катуванні та зґвалтуванні.

"Менш ніж за годину ми затримали злочинців з моменту повідомлення... Зараз розслідування проводить ДБР при повному сприянні НПУ. Крім того, в НПУ проводиться власне розслідування. Кагарлицький відділ поліції повністю розформований. 60 працівників повністю виведено за штаб. Ступінь покарання, можливість подальшого проходження служби, звільнення або передача матеріалів у суд – по кожному співробітнику буде розглядатись окремо", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, в Київській області затримали двох поліцейських за підозрою в згвалтуванні жінки.

Як повідомлялося в УНН, досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) і перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав або повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Теги по теме
полиция расследование Арсен Аваков
Источник материала
Поделиться сюжетом